HomeДЕНЕШНАПолитикаПрофесорот Калајџиев на распит во полиција за фрлањето боја

Професорот Калајџиев на распит во полиција за фрлањето боја

Професорот Гордан Калајџиев е повикан на информативен разговор во полиција за неговото учество во протестите на т.н. Шарена револуција, а истиот беше доста критикуван од повеќе медиуми за фрлањето на боја кон Триумфалната капија и дека такво поведение не е достојно за универзитетски професор. Секако, изразувањето на граѓански револт е право на секој без оглед на неговата професија.

Гордан Калајџиев, прeтседател на Хелсиншкиот Комитет вели дека фрлањето боја и дека нужна одбрана на правната држава, бидејќи на граѓаните не им останува друго средство, а учеството во протест не е уставно забранета категорија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com