HomeДЕНЕШНАСветПротече документ: 2000 мажи сексуално нападнале 1200 жени за Нова година

Протече документ: 2000 мажи сексуално нападнале 1200 жени за Нова година

Од архивите на германската полиција протече нов документ кој покажува многу пострашна слика за ноќта на дочекот на новата година во Германија според кој во сексуални напади биле вклучени околу 2000 мажи од кои добар дел биле мигранти кои неодамна пристигнале во земјата.

germanija protesti siluvanja

За една вечер се случиле масовни сексуални напади врз дури 1200 жени, најмногу во Колоњ, Хамбург и други германски градови, а дел од нив завршиле и со силувања. По овој невиден инцидент германската власт се обиде да го заташка случајот за да не се препише веднаш на товар на мигрантите и да не дојде до меѓусебни судири.

germany-cologne-sex-attacks

Подоцна се покренаа и многу лоши кампањи кои подразбираа дека жените „сами си го барале“ носејќи се провокативно и дека не биле „доволно“ силни да кажат јасно не. Сепак, се откри дека многу жени претрпеле сексуално насилство и голем број на организации издејствуваа и промени во законите за заштита на жените.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com