HomeДЕНЕШНАПолитикаПротестот се пресели пред ВМРО: Полицијата ги блокира гневните демонстранти

Протестот се пресели пред ВМРО: Полицијата ги блокира гневните демонстранти

Гневните демонстранти кои бараа оставка на претседателот Иванов се преселија кон централниот штаб на ВМРО-ДПМНЕ, откако претходно беа собрани и маваа со јајца кон канцеларијата на Ѓорѓе Иванов. На пат кон централниот штаб на ВМРО-ДПМНЕ, демонстрантите беа спречени од страна на полицијата. Групата на демонстрантите изнесува околу 3.000 лица, но бројот на незадоволни граѓани кои излегуваат на овие протести постојано е во пораст. Лидерот на политичката партија СДСМ Зоран Заев, исто така им се придружи на незадоволната група на граѓани на протестите.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com