HomeДЕНЕШНАСветПротести низ Европа против ГМО гигантот Монсанто

Протести низ Европа против ГМО гигантот Монсанто

Илјадници луѓе на помали протести низ повеќе градови во Европа изразија силно противење на присуството на ГМО гигантот Монсанто за користење на нивните пестициди во кои според повеќе истражувања се користат штетни компоненти кои се и канцерогени.

monsanto eu protesti2

Исплашени за безбедноста на храната која ја внесуваат голем број на граѓани апелираат ЕУ да не му ја продолжува лиценцата на Монсанто, кој исто така е под голем притисок и во САД каде веќе десетина години се водат различни спорови со државните агенции.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com