HomeАЈНШТАЈНИЈАКосмосПродадени упатства за слетување на месечината

Продадени упатства за слетување на месечината

Документите на американските астронаути со детални упатства за слетување на моделот „Аполо 11“ на месечината во 1969 година се продадени на аукција во Далас, во државата тексас за 175.000 долари. Американски колекционер, кој барал да остане анонимен, ги купил овие инструкции за слетување напишани на три страни, соопшти денес аукциската куќа „Херитиџ“.

Документите се наоѓале во приватната сопственост на пилотот од вселенската мисија „Аполо 11“ Баз Олдрин „Документите се неверојатни артефакти на првото слетување на Месечината во историјата кои го водеа човекот чекори далеку од земјата“ изјави Рејчел Рајли од американската аукциска куќа.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com