HomeДЕНЕШНАРепубликаПристигнуваат камионите со руска помош за поплавените

Пристигнуваат камионите со руска помош за поплавените

Руските власти се подготвени да ја испорачаат хуманитарната помош за настраданите од августовските поплави со тоа што се подготвени пет камиони со различни препарати кои ќе одговорат на потребите.

„Камиони на министерството се подготвени во центарот за спасување Ногинск во близина на Москва да ја испорачаат хуманитарната помош за македонското население“ сооптуваат од Руското министерство за вонредни состојби.

Русија ќе испрати техничка опрема, пумпи, генератори за струја, санитетски материјал и конзервирана храна.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com