HomeФЕР ПЛЕЈОстанатиПретставниците на Македонија на Олимписките игри пристигнаа во Рио!

Претставниците на Македонија на Олимписките игри пристигнаа во Рио!

Македонските олимписки натпреварувачи пристигнаа во големиот бразилски град Рио каде во петок со летната Олимпијада. Подобрување на личните и државните рекорди е целта на пливачите Марко Блажевски и Анастасија Богдановски, џудистката Катерина Николоска, стрелачката Нина Балабан и атлетичарите Дрита Исљами и Ристе Пандев.

bogdanovski-rio

Катерина Николовска ќе се натпреварува во џудо, категорија 63 килограми. Таа е првата која ќе ги брани националните бои во овој спорт. Пливачите Блажевски и Богдановски своите квалификациски трки на 200 метри мешано, односно 200 метри слободно ќе ги имаат на 10 август (Блажевски) и 15 август (Богдановски). Наши адури се и стрелачката Нина Балабан и атлетичарите Дрита Исљами и Ристе Пандев.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com