HomeДЕНЕШНАПолитикаПретседателот по огромен притисок целосно ја повлече аболицијата

Претседателот по огромен притисок целосно ја повлече аболицијата

Претседателот Иванов не го издржа притисокот од домашната и меѓународната јавност и конечно целосно ја повлече аболицијата за сите 56 осомничени лица, меѓу кои голем број на политичари, но и сведоци.

Иванов овој потег можеше да го донесе многу порано со што ќе придонесеше во смирување на политичката криза и користење на аболицијата како главен изговор за продолжениот конфликт, наместо да носи делумни и непопуларни решенија.

Главна причина за новата одлука е што во изминатите денови ниту едно од преостанатите помилувани лица не поднеле официјално барање за повлекување на аболицијата според законските можности, па затоа Иванов морал да интервенира.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com