HomeДЕНЕШНАРепубликаПрепродавач на бостан казнет со 800 евра и заплена на 10 тони

Препродавач на бостан казнет со 800 евра и заплена на 10 тони

Државниот инспекторат за земјоделство поднесе пријава против Н.Н. откако го затекнал како продава 9.600 килограми бостан на несоодветно место во Струмица, му ја запленил целата количина и го казнил со 800 евра глоба. Како што соопшти Инспекторатот, Н.Н. не поседувал дозвола за пласман на лубениците. Државниот инспекторат најавува уште позасилена контрола за, како што наведува, да бидат заштитени регистрираните производители и трговци со зеленчук и овошје.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com