HomeРЕФЛЕКТОРМузикаПренос на концерт на „Red hot chili peppers“ со слика од 360 степени!

Пренос на концерт на „Red hot chili peppers“ со слика од 360 степени!

Обожавателите на групата „Red hot chili peppers“ во вторник на 6 септември во 20 часот ќе можат да следат пренос од нивниот концерт во Берлин преку интерактивен стриминг во живо од 360 степени. Тоа ќе биде прв ваков концерт во светот! Концертот ќе биде одржан во негогашниот индрустриски погон „Крафтверк“, а овој единствен настан ќе може да се следи преку линкот live.telekom-streetgigs.de.

За да може да се ужива во слика од 360 степени, потребни се наочари за виртуелна реалност, како што се ониена „Samsung“, „VR Lite“ или „Virtual Reality Cardboard“ во комбинација со апликацијата „Youtube“. Концертната турнеја „The Getaway“ се одвива одлично, а членовите на овој состав приредија многу изненадувања кога е промоцијата на овој албум во прашање.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com