HomeАЈНШТАЈНИЈААтласПредупредување, климатските промени ќе ги зголемат нападите на ајкулите

Предупредување, климатските промени ќе ги зголемат нападите на ајкулите

Морските биолози од САД предупредуваат дека оваа летна сезона ќе има зголемен број на напади на ајкули поради климатските промени и континуираниот раст на температурите, како и поради загадувањето на водите што ја намалува исхраната од пленот на предаторите. Лани се случиле 95 напади ширум светот од кои 6 завршиле фатално. Затоа биолозите препорачуваат да се внимава на неколку критични локации низ светот каде се движат поагресивните видови на ајкули.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com