HomeДЕНЕШНАСветПо 150 години – Рецептот на Џек Дениелс го открил црнечки роб

По 150 години – Рецептот на Џек Дениелс го открил црнечки роб

Алкохолниот гигант по 150 години постоење на брендот на виски Џек Даниелс конечно ја откри вистинската приказна како дошло до употреба на препознатливиот рецепт за дестилација кој бил пренесен од црнечкиот роб Нирис Грин кој бил во сопственост на Ден Кол. Претходно се сметаше дека токму Кол кој бил свештеник и имал своја дестилерија му ги открил тајните на Дениелс кој работел како негов помошник.

niris grin rob viski

Иако се сметало дека вискито е пијалок наменет исклучиво за побогата белечка класа историчари и социолози тврдат дека робовите самите произведувале алкохол од вишокот на житарките и бил дел од нивната култура.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com