HomeДЕНЕШНАРегионПо пукањето на граница косовските пратеници не гласаа за демаркација

По пукањето на граница косовските пратеници не гласаа за демаркација

Косовските пратеници по протестите на опозициското „Само определување“ како и инцидентите во граничниот регион на планината Мокра со границата со Црна Гора предизвикаа да биде повелечена од дневен ред ратификацијата на договорот за демаркација.

kosovo protest

Опозицијата обвини дека Косово ќе изгуби околу 10 илјади хектари земја и дека се спремни да го бранат тоа што за нив е свет. Во пукањето на границата засега нема пријави за повредени или загинати.

Предлогот за демаркација на границата со Црна Гора не го поддржаа ниту пратениците со српско етничко потекло кои сметаат дека на овој начин Косово ќе биде поблисчку до добивање на меѓународно признание како држава со речиси целосно утврдени граници.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com