HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаПочина Јане Миљовски, професор и вицепремиер во првата македонска Влада

Почина Јане Миљовски, професор и вицепремиер во првата македонска Влада

Во Скопје почина универзитетскиот професор, Јане Миљовски. Тој беше министер во експертската Влада на самостојна Македонија. Во првата политичка Влада беше вицепремиер и министер за финансии.

Еден кус период и потпредседател на тогашниот владеjaчки СДСМ. Професорот Миљовски беше професор на Правниот факултет на УКИМ и ректор на приватниот Њујорк колеџ во Скопје. Миљовски беше роден на 1 мај во 1946 година.

Пoгребот на професор Миљовски ќе се изврши во вторник во Скопје.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com