HomeРЕФЛЕКТОРТеатарПочина словенечкиот режисер Томаж Пандур за време на проба во МНТ

Почина словенечкиот режисер Томаж Пандур за време на проба во МНТ

Денеска, познатиот словенечки и европски режисер Томаж Пандур на 52 годишна возраст, ненадејно почина денеска за време на проба во Македонскиот народен театар. Педесет и две гоишниот Пандур од вчера ги почна пробите за претставата „Крал Лир“ од Шекспир.Тој беше добар и квалитетен режисер познат по исклучителната естетика и провокативни и богати претстави.

Овој човек последниве години се пресели од Марибор во Мадрид, каде ја основа и приватнaта театарска компанија „Pandur Theaters“.

Инаку, во Скопје дојде по турнејата со претставата „Фауст“ низ Јужна Америка.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com