HomeРЕФЛЕКТОРТеатарПочина Емин Унџел, најнасмеаниот актер од Хихирику

Почина Емин Унџел, најнасмеаниот актер од Хихирику

Акрерот Емин Унџел почина синоќа. Тој ќе остане запаметен како еден од најдобрите македонски комичари, особено со ликот на Селим Селими во хумористичниот серијал Хихирику. Тој настапуваше и во турскиот театар, а играше и во повеќе комични серијали како Балкан бенд, дуо комедијата „Угоре високо, удоле длабоко“ со Ѓокица Лукаревски и многу други.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com