HomeДЕНЕШНАСветПочина Бернардо Провензано, лидерот на мафијашката организација „Коза Ностра“

Почина Бернардо Провензано, лидерот на мафијашката организација „Коза Ностра“

Италијанскиот мафијаш Бернардо Провензано, наречен „Трактор“, еден од криминалците кои ги бие најлош глас ширум светот, почина во болницата во Милано на 83 години, соопштија затворските функционери. Провензано беше неприкосновен лидер на сицилијанската мафијашка организација „Коза Ностра“ од 1993 година, до апсењето 2006 година, кога се стави крај на неговото 43-годишно бегство.

Какко млад мафијашки убие од Корлеоне, место во близина на Палермо, во светот на криминалот набргу го доби прекараот „Бин Трактор“ поради суровите начин на кој ги решаваше проблемите со припадниците на непријателските кланови.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com