HomeРЕФЛЕКТОРФилмПочина актерот Барт Квоук

Почина актерот Барт Квоук

Барт Квоук, познат по улогата Кејт, слуга на инспекторот Клузо во „Пинк Пантер“, почина на 85-годишна возраст. Актерот е роден во Манчестер, а пораснал во Шангај. Заедно со Питер Селерс се појави во седум филмови за „Пинк Пантер“. Исто така глумеше и во три филмови за тајниот агент Џејмс Бонд.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com