HomeРЕФЛЕКТОРТеатарПочина актерката Лилјана Лиле Георгиевска

Почина актерката Лилјана Лиле Георгиевска

Актерката Лилјана Лиле Георгиевска почина во Скопје на 77 годишна возраст. Таа беше дел од ансаблот на Драмскиот театар Скопје од 15 август 1966 година, се до нејзиното пензионирање на 10 декември 1996 година.
Ќе остане запаметена по улогите на Ангелина во „Болен Дојчин“ од Георги Сталев, Арманда во „Учени жени“ нод Молиер,Ева во „Адам и Ева“ од Богомил Ѓузел, Бланш во „Транвајот наречен желба“ од Тенеси Вилијам и многу, многу други одиграни улоги.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com