HomeГИГА БАЈТСмартфонПотврдено: Поголема RAM меморија не игра улога кај телефоните

Потврдено: Поголема RAM меморија не игра улога кај телефоните

Во последно време се повеќе мобилни телефони доаѓаат со голема RAM меморија, а се прашувате ли за оправданоста на толкава количина на меморија во смартфоните? На пример, OnePlus 3 доаѓа со 6GB RAM меморија, но на тестовите редовно губи од конкурентните телефони, кои имаат помалку работна меморија.

Екипата C4ETech направила таков текст, од кој се гледа дека и покрај 2GB RAM меморија повеќе, OnePlus е послаб од Galaxy S7 Edge, кој има само 4GB RAM. Galaxy S7 побрзо ги вчитува апликациите и мултитаскингот му е подобар.

Вториот тест бил со iPhone 6S, кој има 2GB RAM меморија, односно 4GB RAM меморија помалку и повторно iPhone е подобар од тројката на OnePlus.

Вистината е дека RAM меморијата не значи ништо сама по себе, доколку не го следи оптимизираниот софтвер.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com