HomeДЕНЕШНАПолитикаПоп Стефанија останува да одлучува за Гордана Јанкулоска, одбиено барањето на СЈО

Поп Стефанија останува да одлучува за Гордана Јанкулоска, одбиено барањето на СЈО

Заменик претседателот на судот Ивица Стефановски го одби барањето на СЈО, да ја изземе судијката Александра Поп- Стефанија кое стравуваше дека судијката ќе носи партиски мотивирани одлуки.

СЈО бараше Поп Стефанија да биде сменета во случајот само со екс минситерката за внатрешни бидејќи сопрузите и на двете се актуелни функционери од власта и ги поврзува партиската основа.

Инаку, барањето беше пратено до претседателот на судот Владимир Панчевски, но бидејќи тој го користел годишниот одмор, за него одлучи заменикот на судот, Ивица Стефановски.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com