HomeГИГА БАЈТПоправените „Galaxy Note 7“ со посебна ознака

Поправените „Galaxy Note 7“ со посебна ознака

Компанијата „Samsung“ донеса првичнаодлука превентивно да ги повлече сите „Galaxy Note 7“ модели поради проблемите со батеријата. Паралелно со тоа се појавија гласини дека компанијата ќе ги деактивира сите уреди што се со старата батерија.

Компанијата појасни дека Galaxy Note 7 кој ќе има сервисирана батерија ќе има мала ознака со како црн квадрат на пакувањето. Сите останати уреди би требало да одат на замена во акцијата без преседан за да се сменат проблематичните батерии.

Испораката на фаблетот е стопирана, а иако целиот процес ќе чини многу, од јужнокорејската компанија објаснуваат дека сепак им е поважна безбедноста на корисниците. С

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com