HomeДЕНЕШНАПолитикаПознати кандидатите за петиот член на медиумското тело

Познати кандидатите за петиот член на медиумското тело

Десетина кандидати се во трка за петти член на Ад хок телото за медиуми. Сефер Тахири, Бесмира Ејупи, Илир Ајдини, Ајат Реџепи, Даут Даути, Фитим Кријезиу, Лулзим Хамиди, Јосиф Џочков и Петрит Сарачини се имињата за кои утре ќе одлучуваат четворицата веќе избрани членови во Ад хок телото.

Според договореното во Пржино, Ад хок телото ќе почне да ги мониторира медиумите од 5-ти септември за кога е договорено да биде избрана и нова технича Влада. Во текот на следната недела ќе биде познато и името на новиот главнен уредник на МТВ.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com