HomeДЕНЕШНАЕкономијаПоевтинување на парното од следниот месец

Поевтинување на парното од следниот месец

Паѓањето на цената на природниот гас си го зема својот данок, па од следниот месец, односно почнувајќи од први август граѓаните ќе плаќаат пониски цени за парното греење. Според претседателот на Регулаторната комисија за енергетика сите потрошувачи што се снабдуваат со топлинска енергија од операторите „Балкан енерџи“, односно од „Производство“, „Дистрибуција“ и од „Снабдување“, ќе бидат намалени со оваа одлука. Цената на топлинската енергија за домаќинствата ќе се намали за 10,93 отсто.

Опозицијата повеќе пати до сега бараше надлежните да ја намалат цената на парното, а тоа го побараа и денеска.
Но партијата на Заев бара цената да се намали за 30 проценти обвинувајќи ги компаниите дека цела година на граѓаните им наплаќаат повисоки сметки.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com