HomeРЕФЛЕКТОРДизајнПогледнете ја вилата отпорна на силни земјотреси

Погледнете ја вилата отпорна на силни земјотреси

Компанијата HuaShang Tengda во Пекинг, направи двокатна куќа за која вели дека може да издржи земјотрес од 8 степени според Рихтер. Градбата се простира на 400 метри квадратни, со ѕидови дебели 2,5 метри и целосно е направена со помош на 3D принтер, во рок од 45 дена.

Иако други фирми претходно правеа објекти со помош на 3D принтери, оваа вила е првата која е изградена во еден дел, а не во повеќе делови кои биле дополнително составувани.

china2

Материјалот кој е користен за изработката е специјален зајакнат бетон.

china3

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com