HomeДЕНЕШНАПолитикаПовлечена барикадата пред Соборна, народот се стационираше пред Влада

Повлечена барикадата пред Соборна, народот се стационираше пред Влада

Вториот дел од денешниот протест беше за кратко сопрен од страна на силна полициска барикада која го блокираше приодот кон Владата кај Соборниот храм, но преголемиот број на демонстранти не можеше да бидат сопрени, па затоа полицијата се повлече и народот се упати кон Илинденска ББ.

protest vlada 06 (1) (1)

protest vlada 06 (6) (1)

protest probiv 06 (4) (1)

protest probiv 06 (1) (1)protest probiv 06 (3) (1) Демонстрантите извадија голем „арсенал“ со кофи со боја, катапулти и чатали со кои ќе се гаѓа зградата на Владата извикувајќи ги вообичените пароли за кривична одговорност за политичарите.

protest vlada 06 (5) (1)

Протестот беше усмеруван од страна на редари кои беа дел од самите демонстранти во цивилка.

protest vlada 06 (2) (1)

protest probiv 06 (3) (2)Најавени се говори на повеќе граѓански активисти кои ќе ги пренесат политичките барања и пораки на Шарената револуција.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com