HomeДЕНЕШНАРепубликаПовик за парична помош на средношколци од загрозени семејства

Повик за парична помош на средношколци од загрозени семејства

Сите средношколци кои потекнуваат од семејства приматели на социјална парична помош и редовно посетуваат настава ќе добијат државна помош од 12.000 денари за учебната 2016/2017. Јавнот повик е објавен денеска и ќе трае до 30 септември, а се објавува веќе неколку години по ред. Заинтересираните средношколци можат да аплицираат во Центрите за социјални работи во нивното место на живеење каде треба да достават соодветна документација.

dime-spasov-2

Се предвидува ова парично право да се рализира квартално со исплата на финансиската поддршка на мајките на децата. Сите оние кои што редовно посетуваат настава, посетуваат повеќе од 85 % на часовите ќе добијат дополнителна финансиска поддршка, изјави Спасов за новиот повик.

Тие што досега веќе оствариле право на паричен надоместок, а ги исполнуваат условите ќе треба само повторно да аплицираат.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com