HomeРЕФЛЕКТОРДизајнПирамида во која може да се живее!

Пирамида во која може да се живее!

Моменталните египетски гробници послужиле им како инспирација на мексиканските архитекти Хуан Карлос Рамос во дизајнирањето на куќа којапо облик е совршена пирамида. Секој кој има доволно пари може на овој начин за себе да си приушти лична пирамида! Се одликува со гаража, кујна, спална, купатило, библиотека и студио за снимање.

piramida kuka

„Мојот омилен дел од куќата е студиото на првиот спрат. Ми се допаѓа идејата за студио во куќата. За мене е многу важно да се има флексибилен простор за живот и работа, со стаклена фасада која нуди поглед од природата“, изјавил Рамос. „Најдов неколку примери за куќи во пирамида во историјата на архитектурата, бидејќи обликот на кутијата е многу функционален.

piramida kuka 2

Piramida kuka 3

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com