HomeАНТИСТРЕСЕкимПиењето вода може да ве излечи од многу болести

Пиењето вода може да ве излечи од многу болести

Водата за пиење откако ќе станете е поврзана со лекување и превенција на одредени болести и состојби, како главоболка, болки во телото, артритис, срцеви проблеми, епилепсија, дебелеење, туберкулоза, менингитис, болести на бубрезите, повраќање, гастритис, дијабетес, запек, болести на матката и заболување на грлото.

Ова е методот кој треба да го применувате секое утро: по будењето, испијте 4-6 чаши вода. Запомнете, ако поради некоја причина не можете да испиете толку многу вода одеднаш, започнете со колку што можете и постепено зголемувајте го квантитетот.

Измијте ги забите и извршете ја утринската орална хигиена, потоа почекајте 45 минути   пред да јадете или пиете нешто друго. После 45 минути можете да доручкувате како вообичаено, а потоа немојте да јадете и пиете ништо во текот на 2 часа.

За специфични заболувања, ако го користите методот погоре, истражувањето покажува дека треба да се почитува одреден режим во деновите на внесување вода за да се излечи секоја болест. Висок крвен притисок -30 дена, стомачни проблеми-10 дена, дијабетес-30 дена, а рак-180 дена.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com