HomeФЕР ПЛЕЈОстанатиПараглајдинг куп во прецизно слетување за првпат во Маврово.

Параглајдинг куп во прецизно слетување за првпат во Маврово.

Атрактивниот екстремен спорт овие два дена ќе го одбележи новиот Параглајдинг куп во прецизно слетување покрај Мавровскотп езеро. Параглајдеристите освен што ќе можат да ги покажат своите вештини во полетување и слетување ќе имаат прилика да уживаат во прекрасниот пејсаж, а на самиот дводневен настан се организирани и повеќе содржини како трка со велосипеди околу езерото, планинарење и други активности на отворено и во вода, додека за попладне се предвидени концерти на уметници од Македонија и од регионот.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com