HomeАЈНШТАЈНИЈАПаметен фрижидер кој сам одгледува марихуана!

Паметен фрижидер кој сам одгледува марихуана!

Откако поголемиот број на американски држави ја легализираше употребата на марихуана во приватни и медицински цели, започна борбата со парите. Старт-ап компанија „Лиф“ измисли паметен фрижидер кој овозможува одгледување на оваа билка во вашиот дом! Посебно замислениот фрижидер има автоматски функции и не зазема голем простор, а содржи и камера со висока резолуција преку која може да се следи растот и развојот на оваа билка.

Тим компанијата „Лиф“ направила и видео-снимка во која, чекор по чекор, го објаснува функционирањето на паметниот фрижидер. По пат на апликација се следат условите во кои растат температурата на воздухот и водата, пе-ха вредсноста, влажноста, нивото на водата и висината на билката. Се е автоматски, што сопственикот го ослободува од било какви обврски во процесот на растење на оваа билка.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com