HomeДЕНЕШНАЕкономијаПаднаа првите казни за непочитување на законот за неделни откупни цени

Паднаа првите казни за непочитување на законот за неделни откупни цени

Стигнаа првите казни за непочитување на законот за неделни откупни цени. Три струмички фирми што се занимаваат со откуп на земјоделски производи заработија казни од 6 до 8 илјади евра поради констатирани отстапки во поглед на истакнување и спорведување на законот за неделни откупни цени. Од државниот земјоделски инспекторат информираа дека контролите во наредниот период ке зачестат заради откупот на црвената пиперка.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com