HomeДЕНЕШНАРепубликаОхридски Долни Сарај ќе добие градска репрезентативна куќа

Охридски Долни Сарај ќе добие градска репрезентативна куќа

Атрактивната историска локација Долни Сарај во Охрид ќе добие градска репрезентативна куќа во традиционален архитектонски стил препознатлив за ова поднебје.

Предвидено е на приземјето да биде сместен национален ресторан со поставка на етно музеј, на првиот кат ќе има резиденцијални апартмани, а на вториот сала за прием која ќе биде во функција на општината и други културни институции. Изградбата ќе започне откако ќе се одбере идејно решение за кое е распишан оглас.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com