HomeАНТИСТРЕСШтосноОткриено зошто се користи синиот дел од гумата за бришење

Откриено зошто се користи синиот дел од гумата за бришење

Решена е школската мистерија! Можеби звучи малку сензационалистички но, можеби многумина погрешно ја користеле гумата за бришење составена од два дела, еден црвен за бришење на траги од молив и син дел за бришење на пенкало.

Сепак, на интернет сајтот за прашања и одговори Quora се добива правилниот одговор за употребата на синиот дел кој се користи само за бришење на траги од пенкало, но од потврда и погуста хартија, а не во обична тетратка која само ќе ја оштетите.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com