HomeДЕНЕШНАРепубликаОрганизирана велосипедска трка на Бистра

Организирана велосипедска трка на Бистра

На 4 септември ќе биде одржана тура за планински велосипедисти на планината Бистра. Стартот на турата е од селото Тресонче, а ја организира здружението за спорт и рекреација Прв до врв од Скопје.Турата претставува целодневен велосипедски настан во кој групата велосипедисти ќе извози кружна патека од 56 километри на планината Бистра во која влегуваат селата Тресонче, Селце, Галичник и Лазарополе.

Сите заинтересирани за возење планински велосипед на Бистра можат да се пријават за учество преку веб страницата www.prvdovrv.mk и во недела да бидат дел од групата која ќе вози велосипеди на еден од најживописните предели во Македонија.За учесниците на велосипедската тура, организаторот обезбеди маркирана патека, водичи, прва медицинска помош, станици со вода и освежување, ручек и сувенир маичка од настанот.

Турата е наменета за сите оние кои рекреативно возат планински велосипед, кои се чувствуваат физички подготвени за повеќечасовно возење во планина и кои поседуваат неопходна опрема за ваков тип на воз

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com