HomeДЕНЕШНАСветОрбан: Одбраната на ЕУ од мигрантите мора да е на југ

Орбан: Одбраната на ЕУ од мигрантите мора да е на југ

Виктор Орбан како најистакнат премиер од Вишеградската група на средбата со премиерите на Полска, Чешка Словачка и Украина, изјави дека Европската Унија треба да ги штити своите граници од неконтролираната имиграција, колку што е можно појужно.

– Заштитата од неконтролираната миграција треба да се помести колку што е можно подалеку на југ, се согласија шефовите на влади.

Орбан, којшто претходно ги нарече мигрантите „отров”, исто така нагласи дека миграцијата ја изложи сета слабост на ЕУ и тој важи за политичар со најостри ставови за ова прашање.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com