HomeДЕНЕШНАПолитикаОрав ја напушта ЕУ мисијата, замена се бара во Герет и Жбогар

Орав ја напушта ЕУ мисијата, замена се бара во Герет и Жбогар

Аиво Орав по шест години извршување на амбасадорската функција не ЕУ мисијата во Скопје ќе си замине, а на негово место најверојатни кандидати се амабасадорите Чарлс Герет кој моментално ја претставува Велика Британија и словенечкиот дипломат Самуел Жбогар. Манадот на Орав завршува во текот на летото и потоа ќе биде именуван негов наследник.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com