HomeДЕНЕШНАРепубликаОКТА донираше гориво и средства за помош на погодените подрачја

ОКТА донираше гориво и средства за помош на погодените подрачја

Компанијата ОКТА ја понуди својата помош преку донација на гориво за механизацијата која што интензивно работи на санирање на штетите од поплавата. Со оваа донација на Град Скопје ќе се овозможи непречена работа на механизацијата ангажирана во зафатените подрачја на општина Гази Баба.

Покрај помошта со гориво, OKTA донираше и финансиски средства за набавка на неопходни производи за загрозените семејства. Истовремено, вработените на ОКТА, самоиницијативно организираа хуманитарна акција за помош на своите сограѓани, а од собраните средства набавија гумени чизми, гумени ракавици, плински боци и средства за хигиена, кои во соработка со Црвениот Крст ќе бидат доставени директно до поплавените подрачја.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com