HomeГИГА БАЈТПЦОд сега ќе можете да испраќате СМС пораки преку „Facebook Messenger“

Од сега ќе можете да испраќате СМС пораки преку „Facebook Messenger“

Апликацијата „Facebook Messenger“ на Андроид уредите од сега ќе ја подржува и можноста за праќање на стандардни СМС пораки. Доколку овозможите праќање на СМС пораки преку „Facebook Messenger“, примените пораки веднаш ќесе појават во „балонче“, како и порака од „Facebook“, што е воедно и една од најголемите предности при користењето на оваа апликација.

„Facebook Messenger“ веќе имаше поддршка за размена на СМС пораки, но ја отфрли во 2013 година, откако беше слабо користена, а новата опција е во фаза на тестирање уште од февруари оваа година. Според Дејвид Маркус, шефот на „Messaging Products“ секторот во „Facebook“, ова не е само имплементација на текстуални пораки, туку исто така можете да праќање и гласовни пораки, стикери или да ја споделувате вашата локација покрај вообичаените фотографии и видео записи.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com