HomeДЕНЕШНАСветОд месецов, Шпанците можат легално да си садат марихуана во дворот

Од месецов, Шпанците можат легално да си садат марихуана во дворот

Од почетокот на овој месец, Шпанците можат слободно да си садат марихуана на своите имоти. Од 1 јули во Шпанија е нелегално само садење на јавни површини и на места видливи од јавни површини, додека на своја сопственост Шпанците можат да садат колку им душа сака на просторот што го поседуваат.

Шпанија има долга историја со канабисот и е меѓу последните кој ја криминализираат, а тоа го сторил Диктаторот Франко во 1967 година. Инаку, Шпанија ги има водечките млади научници посветени за „освестување“ на населението од прпагандата која убедува дека ова природно растеније е штетно. Лековитата билка е нелегална во 80 % од светот, вклучително и Македонија која штотуку легализираше канабис само за медицинска употреба.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com