HomeАЈНШТАЈНИЈАНово истражување: Рачното пишување го развива мозокот

Ново истражување: Рачното пишување го развива мозокот

Денес тестатурата е таа која го заменува рачното пишување, но научниците велат дека пишувањето на тестатура штетно влијае врз мозокот. Финската здравствена комора по неколку направени истражувања утврдила дека пишувањето со молил или пенкало, односно рачното пишување го развива мозокот, за разлика од пишувањето на тестатурата кое влијае штетно.

Според ова истражување, стариот начин на пишување ги развива деловите од мозокот кои се одговорни за меморија и анализа на одредени информации.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com