HomeДЕНЕШНАПолитикаНови „герилски“ акции пред спомениците

Нови „герилски“ акции пред спомениците


Како дел од протестот кој моментално се одржува се бројните транспаренти на кои осамнаа пораки за огромните суми на пари кои се потрошени за спомениците кои се дел од владиниот проект „Скопје 2014“.  „Гемиџии“ – 1.200.000 евра,  „Фасада на Владата на Р.М.“- 15.000.000 евра се само дел од „ценовникот“ кој демонстрантите го презентираа вечерва.


Исто така на денешниот протест во фонтаната „Воинот на коњ“ дел од присутините истурија прашок за алишта како израз на незадоволство од власта.


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com