HomeДЕНЕШНАПолитикаНова Влада, стари министри, се чисти терен до избори

Нова Влада, стари министри, се чисти терен до избори

Собранието на Македонија денес ќе ја изгласа новата преодна влада која на некој начин ќе ја врати функцијата пред прекинот на преговорите и пропаднатиот обид за изборни реформи. Како тогаш, така и сега СДСМ ќе остана со истиот министерски кадар за секторите кои и следуваат.

Оливер Спасовски се враќа во Министерството за внатрешни работи каде пак „гдомецог“ и експерт за одбрана Оливер Андонов ќе ја грее министерската фотеља цен, а потоа ќе оди на заменичката. Ременски се враќа во минстерството за труд и социјална политика, како и замениците Наумов, Николовски, Кирацовски.

Опозицијата не присуствуваше на гласањето за Андонов затоа што бил „припадник на ГДОМ кој ширел говор на омраза“. За опозицијата овој потег има единствена цел да влијае на работата на новиот министер во преодната влада. За пратениците на ВМРО-ДПМНЕ Андонов ќе биде брана за очекуваната партизација во МВР од страна на Оливер Спасовски.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com