HomeДЕНЕШНАРепубликаНикој не сака да учи во средно текстилно училиште

Никој не сака да учи во средно текстилно училиште

Ниту еден ученик не се запишал во средното текстилно школо. Празни паралелки има и во средното стручно за дрвопреработувачка, земјоделско-ветеринарна, градежно геодетска, кожарска, сообраќајна индустрија. Анализите покажуваат дека младите ги избегнуваат стручните тригодишни програми, а станува збор за професии кои во земјава веќе се дефицитарни на пазарот на трудот. Според експертите, ова се должи на малку ценетиот труд во овие професии.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com