HomeАНТИСТРЕСШтосноНе се работи за „Фотошоп“, розова лагуна како од бајките! (ФОТО)

Не се работи за „Фотошоп“, розова лагуна како од бајките! (ФОТО)

Неверојатна, природна, розова лагуна во Мексико која ги привлекува љубопитните посетители до целиот свет зад себе има научно објаснување. Лагуната се наоѓа во рибарското градче Лас Колорадас на источниот брег од мексиканскиот полусотров Јукатан.

Laguna-f2

Не станува збор за магија или вештачка боја, всушност таа е населена со црвени планктони и ракчиња кои со своите хемикалии ја бојат водата. Пејзажот кој потсетува на бајка исто така е украсен со купчиња сол, во однос на тоа дека Лас Колорадас порано бил рударски град.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com