HomeГИГА БАЈТГејмингНема да ви се верува колку дневно заработува Pokemon Go

Нема да ви се верува колку дневно заработува Pokemon Go

Pokemon Go е игра што досега ги сруши сите рекорди со огомен број на активни корисници, која за брзо време успеа да стекне мега-популарност. Сигурни сме дека сите ги „скокотка“ прашањето по колку пари заработува компанијата од „зависноста на корисниците“.

Компанијата заработува по 10 милиони долари секој ден од iOS и Android корисниците од цела планета од реклами како и од електронски предмети кои се купуваат за различни додатоци при фаќањето на покемони иако самата игра е бесплатна. Не сме сигурни дека долго ќе трае оваа „Покеманија“, што мислите вие? Ја играте ли играта, ако ви се допаѓа?

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com