HomeДЕНЕШНАПолитикаНајчевска: Училиштето „Димитар Миладинов“ треба да се тужи за оваа постапка

Најчевска: Училиштето „Димитар Миладинов“ треба да се тужи за оваа постапка

Шестгодишната Софија Груевска денеска тргна во прво одделение. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски и неговата сопруга Боркица ја испратија помладата ќерка на првиот училишен час во ОУ „Димитар Миладинов“ во Скопје, а фотограјата кој се рашири на интернет предизвика бурни реакции во јавоста. Дечињата се наредени како да го чекат Тито. Професорката Мирјана Најчевска реагиаше на својот Фејсбук профил:

„Родителите на децата наредени во шпалир за пречек на детето на мафијашот, треба да поднесат тужба против училиштето заради:
1. злоупотреба на децата во политички цели
2. загрозување на најдобриот интерес на детето
3. дискриминација
4. нарушување на правото на квалитетно образование
Се додека не се научи да реагира на вакви нешта, нема основни услови за градење на демократска држава“.

Веднаш по Груевски, помина и заменик министерот Списо Ристовски со својата соруга. Нивната ќерка ќе учи заедно со Груевска.
spiro ristovski

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com