HomeДЕНЕШНАРегионНАТО со специјален центар во Албанија против екстремизмот

НАТО со специјален центар во Албанија против екстремизмот

НАТО ќе отвори специјален Центар против екстремизам во една од најмладите членки Албанија, за соочување со новите безбедносни предизвици, а информацијата ја потврди генерал мајор Јероним Базо шефот на Генералштабот на албанската армија.

general bazo

Базо посочи дека клучна цел е спречување на глобалната закана од екстремизам и ширење на радикални движења, особено во период на бегалска криза во Европа и граѓанската војна во Сирија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com