HomeДЕНЕШНАПолитикаМФ: Обвинувањата за еврообврзницата се само обид за дневнополитички маркетинг

МФ: Обвинувањата за еврообврзницата се само обид за дневнополитички маркетинг

Настојувањето во јавноста да се фрли сомнеж на законитоста на издавањето на еврообврзницата со извртување на вистината е само недостоинствен обид на СДСМ за дневно­политички маркетинг, реагира Министерството за финансии (МФ) по денешното соопштение на опозициската партија.

„Министерството за финансии повеќе пати истакна дека правното мислење е усогласено и со светски реномираните банки преку кои е издадена обврзницата и со Министерството за правда, како и дека процедурата за издавање на еврообврзницата соодветствува со сите претходно издадени еврообврзници.

СДСМ треба да има кадри кои ја знаат постапката, со оглед на тоа дека во време на нивно владеење беше издадена првата еврообврзница“, соопшти МФ и додаде дека министерството е целосно посветено на почитување на принципите на законското и транспарентното работење во интерес на граѓаните на Република Македонија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com