HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаМонструм обесил трудна кучка и ја бодел со нож

Монструм обесил трудна кучка и ја бодел со нож

Монструм од село Росоман обесил трудна кучка и со нож ја избодел до смрт. Овој шокантен злостор бил пријавен во полиција, но службениците наводно не сакале да интервенираат и да го пронајдат сторителот иако според Законот за благосотојба на животните се обврзани да преземат мерки, соопштуваат од здружението Анима Мунди. Мачењето животни е кривично дело кое се гони по службена постапка и дека за истото е предвидена казна затвор од година дена?

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com